18 de setembre 2007

El pont del Pilar, per nosaltres només finde (1 nov.2006)

Pel pont del Pilar teníem moltes combinacions de dies i llocs pensant en la disponibilitat laboral. En principi semblava que la major dificultat vindria per part meva, però aquest any el Jose ja no disposa dels privilegis dels escolars i va haver de treballar el dia 13. Tot i així, al fer jornada intensiva de matí, vam poder aprofitar per marxar després de dinar. Durant el matí les nenes i jo vam preparar tot que ens havíem d’emportar i vam aprofitar per deixar-ho tot ben posadet a l’auto. A les 3 ja estàvem dinades i apunt de marxa; després d’una dutxa del xofer vam començar la nostra escapadeta.
Aquest cop el destí tornava a estar al sud de França. La primera idea era visitar alguna de les coves del Midi-Pyrennes, però després de consultar horaris per internet i veure que alguna estava tancada el dissabte, vam preferir no trobar-nos fracassats i ràpidament vam canviar de destí: ja feia temps que ens venia de gust arribar-nos a Carcasona i vam aprofitar.
Vam agafar l’autopista direcció a la frontera i la nostra primera parada va ser l’última àrea de servei espanyola: vam aprofitar per berenar i fer un cafè i per acabar d’omplir el dipòsit de benzina (a França és una miqueta més cara!!). Quan vam arribar a Carcasona ja era de nit i després de 300km la imatge de la “la Cite” il•luminada és una fantàstica postal de benvinguda. Ens vam dirigir cap el pàrking de camping-car que hi ha just a l’entrada de la porta de Narbona i després de pagar 10eur/24 hores vam deixar l’auto al costat d’unes 20 autocaravanes més. Encara era d’hora per sopar i vam decidir fer una visita nocturna a la Cite. Vam creuar la porta de Narbona i vam travessar les dues muralles que envolten el poble. Un cop a dins, els carrerons estaven molt transitats, les placetes i els restaurants plens de gent i per tot arreu es sentia parlar català. Les nenes van disfrutar moltíssim passejant per uns carrers que semblaven el poble de la Bella i vam decidir que l’endemà visitaríem el castell. Vam tornar a l’auto i ara si que era hora de sopar i de dormir.
El dissabte ens vam llevar als peus de la Cite i si la imatge de la nit era espectacular, la del matí tampoc tenia res a envejar: el dia es presentava radiant i la muralla i les torres emmarcades per aquell cel tan blau ens transportaven a uns segles enrera. Mentre esmorzàvem vam rebre una trucada inesperada: els Cala també voltaven per França i ja tornaven cap a casa. Vam quedar per trobar-nos a l’hora de dinar i explicar-nos una miqueta la seva visita al Perigord (a més, segur que portaven algun souvenir gastronòmic de la zona). Després d’esmorzar, vam tornar a creuar la porta de Narbona i ens vam dirigir cap el castell. Les dues guixetes eren força plenes i ens van donar hora per la visita guiada de les 12:15; per aprofitar l’hora i mitja de que disposàvem, vam anar a visitar la basílica de Saint-Nazaire, vam veure per fora l’hotel de la cité i ens vam acostar a la porta d’Aude, tot i que no la vam creuar. Vam dirigir-nos cap el castell i vam esperar uns 10 minutets a que comencés la visita. El nostre guia era força nou en aquest ofici i el noi havia après castellà al dia a dia (mai va anar a una escola). Ens va acompanyar per les muralles interiors i ens anava fent explicacions mentre els “turistes” anàvem fent fotos i disfrutant de la vista de la Bastide. Vam arribar a la sortida, just darrera de la basílica de saint-Nazaire i al costat del teatre, quan en Cala ens va trucar. El Jose va fer una escapadeta ràpida al museu mentre les nenes i jo caminàvem cap a la sortida.
Quan vam sortir, allà ens esperava la família Cala que ens va acompanyar al llac de la Cavayère per dinar.
El dia era esplèndid i vam decidir dinar a fora, vam treure la taula i les cadires i vam disfrutar d’una bona companyia. Després de dinar, i mentre els nens jugaven, vam disfrutar d’una agradable sobretaula: els amics ens explicaven la seva escapadeta al Perigord i per fer-nos dentetes, ens van convidar a unes nous amb xocolata i a unes magdalenes amb nous “exquisitas” com diu l’Anna. Vam desplegar el campament i vam decidir donar un volt pel parc. Ja es començava a fer tard i més que visitar quelcom, s’acostava l’hora de buscar un lloc per dormir. Els Cala ja tornaven cap a casa, però nosaltres encara teníem un dia més.
Vam anar cap a la costa i vam anar baixant cap a Perpinyà. En Cala ens va deixar la guia de Camping-cars i vam veure que al poble de Vam consultar la guia d'aires de camping-car que ens havia deixat en Cala i vam veure que a Leucate hi havia 4 aires, i cap allà que vam anar. Al fer el giravolt per entrar a la població quina va ser la nostra sorpresa quan vam veure una munió de llumetes d’autocaravanes!!! Ens hi vam acostar i vam passar allà la nit. L'endemà quan ens vam llevar i vam mirar al nostre voltant ens vam quedar meravellats. No exagero, allà hi havia més de 60 autocaravanes, la majoria alemanyes amb les seves motos i les seves planxes de surf. Semblava un camping d'autocaravanes: taules, cadires, roba estesa, joguines... i el que ens va cridar més l'atenció: no hi havia ni una burilla a terra, res, tot impecable!!
I a més a 2/4 de 9 es va acostar el forner del poble a portar-nos el pa i l'esmorzar, que més volem ?? El diumenge no teníem res previst i ens vam dedicar a “anar tornant”. Vam agafar la carretera de la costa i vam arribar a la Cote Vermeille que vam visitar el mes de juliol. Vam pensar que ara era temporada baixa i que podríem aparcar l’auto sense problemes, però res més lluny de la realitat !!. A Port-Vendres vam fer dos intents i a Banyuls ni ens ho vam plantejar, estaven celebrant la festa de la verema i la platja estava pleníssima de taules i cadires (prenem nota pel proper any). L’estona va anar passant i ja s’acostava l’hora de dinar. La zona ja la coneixíem i vam anar directes a Cap Cerbere: a un costat el Principat (Catalunya) i a l’altre la Catalunya Nord (França) i allà vam “parar” la taula i vam disfrutar del darrer dinar del cap de setmana i d’uns dies fantàstics.
La cité: http://www.carcassonne-tourisme.com/Carcassonne_SP.nsf/vueTitre/docPatrimoineEdificesMenu?opendocument&SP&Patrimoine&La%20Cité%20Médiévale&2 Llac de Cavayère: http://www.carcassonne-tourisme.com/Carcassonne_SP.nsf/vueTitre/docVisiterDetendre1?opendocument&SP&Visiter&Informations%20pratiques&8